Hvordan vite saltinnholdet i hunde/kattefór?

Svar: Du må sende e-post til leverandør og spørre. Det er den eneste måten.

Orker du ikke alt dette maset? Gi fiskefór. Da trenger du kun å se etter en ting, og det er hvitløk (brukes mot soppmiddel)

Salt består av 2 forskjellige typer molekyler, natrium og klorid. Den skrives som NaCl.

Det finnes sykdommer hos mennesker som gjør at man trenger å vite ganske nøyaktig hvor mye salt som er maten man skal spise. Dette er en av grunnene til at det MÅ stå “salt” i ingredienslisten om salt har blitt brukt til å lage maten. Lovene som regulerer dette er annerledes når det gjelder dyrefór.

Salt i dyrefór kan være listet under MINERALER, det er derfor UMULIG å se kun fra ingredienslisten om det er salt i produktet! Og mest sannsynlig så er det noe salt i produktene likevel fordi ingrediensene som ble brukt inneholder naturlig noe form av natrium.

NaCl har livsviktige funksjoner hos dyr, men siden snegler er mer sensitive til uttørking enn katt eller hund, så bør man være forsiktig med hva slags hunde- og kattefór man gir sneglene sine.

Det er uvisst hvor mye salt en snegle tåler før den blir syk eller dør, men det ser ut som at mat med inntil 1% salt er trygg. 

Jeg har sendt eposter til de største produsentene av hunde- og kattefór i Europa, og listen med fór som inneholder maks 1% salt er rimelig kort.

Listen finner du her.